Spannende ontknoping najaarscompetitie 2019-2020

door Evert, 27 december 2019


De eerste seizoenshelft is nu ten einde. Met heel, heel veel dank aan Arend Bongers, die het wedstrijdleiderschap de laatste 7 ronden zeer kundig en met vaste hand heeft uitgevoerd.

En dan blijkt in de eindstand na 16 ronden dat er 6 schakers samen op de 5e t/m de 10e plaats zijn geëindigd met 9 punten. En, tsja, volgens het systeem dat we volgen, Zwitsers met een sausje, moeten dan de weerstandspunten beslissen!

En Paul Batenburg, Michael Fung, Maxim le Clercq en Herman Keetbaas blijken dan de gelukkigen te zijn. En Jason Zondag en Philip Westerduin de pechvogels. Het zij zo. We hebben alles nog eens gecontroleerd, gekke toestanden nog eens geanalyseerd. Maar alles bleek correct te zijn ingevoerd. En dus hebben we een correcte einduitslag van de najaarscompetitie 2019-2020.

De eerste 8 spelers in de eindstand spelen in een dubbelrondige competitie op leven en dood: de Champions League. Onze "good old" Arrian gaat die competitie net als vorig seizoen leiden waarvoor onze oprechte dank aan Arrian.

Alle anderen kunnen meedoen aan de zogenaamde Swiss League. Daarvan hebben de potentiële deelnemers een e-mail ontvangen van de wedstrijdleiding. Men kan zich tot maandagavond 6 januari opgeven.

Beide genoemde competities starten op vrijdag 10 januari.

Daarbij nog een mooi gebaar van de wedstrijdleiding voor de deelnemers aan het TATA Steel Toernooi: er worden extra byes uitgereikt voor diegenen die vrijdag 10 januari (weekendvierkampen) of vrijdag 17 en 24 januari (tienkampen) spelen in dat toernooi. Dus dat kan dan geen belemmering meer zijn voor deelname aan de voorjaarscompetitie 2020.

Zo, u bent weer bijgepraat.

Ik wens u een mooi uiteinde en een heel goed, gelukkig en gezond 2020 toe!