Strijd om het clubkampioenschap ongemeen spannend

door Arrian, 1 juni 2019


In dit jubileumjaar is de strijd om de titel van clubkampioen zeer spannend. Wie gaat het worden? Spaan, Plas of Ros? Even ter herinnering wat er hierover in het reglement staat: "Voor de eindranglijst in de Champions League is het behaalde aantal punten bepalend. Bij een gelijke stand wordt gekeken naar het onderling resultaat in de Champions League. Is ook dat niet onderscheidend, dan is de eindstand van de voorronde bepalend." Dat is dus anders dan in het verleden, waar na het onderling resultaat naar SB-punten werd gekeken.

Hoe is de situatie nu? Spaan staat op 10 uit 14 en is uitgespeeld. Plas en Ros staan op 9 uit 13, en spelen over een kleine twee weken hun laatste partij, waarbij ze beiden ook op 10 uit 14 kunnen eindigen. De onderlinge resultaten zijn: Plas - Ros 1½-½, Plas - Spaan ½-1½ en Spaan - Ros ½-1½. Mochten alledrie de heren op 10 uit 14 uitkomen, dan zijn de onderlinge resultaten gelijk, en is de volgorde in de eindstand van de voorronde bepalend. Deze was: 1. Ros, 2. Plas, 3. Spaan.

Op 14 juni 2019 worden de volgende cruciale partijen gespeeld:
Rob van der Plas - Mark Beijen
Paul Batenburg - Joost van Rosmalen

Afhankelijk van de uitslagen van deze twee partijen zal de clubkampioen bekend zijn:

1) Plas en Ros winnen beiden niet: Spaan kampioen (enige met 10 punten)
2) Plas wint, Ros wint niet: Spaan kampioen (op onderling resultaat met Plas)
3) Plas wint niet, Ros wint wel: Ros kampioen (op onderling resultaat met Spaan)
4) Plas en Ros winnen beiden: Ros kampioen (eindstand voorronde)

Helaas voor Plas blijkt zijn nederlaag vorige week tegen Paul Batenburg een hele dure te zijn geweest. Vrijdag 14 juni gaan we dus zien wie de clubkampioen wordt: Spaan of Ros. Zal Ros kunnen winnen van reuzendoder Paul Batenburg?