Joaquin beste jeugdspeler bij Erasmus rapidtoernooi

door Robert Aarts, 4 maart 2019


Zaterdag 2 maart vond het Erasmus rapidtoernooi plaats in het Huis van de Wijk Arcadia in Hillegersberg. Er waren 74 deelnemers aanwezig, waarvan 32 in groep A en 42 in groep B (rating <1800). Er was sprake van een zeer sterk deelnemersveld; de winnaar van vorig jaar, grootmeester Erik van den Doel (rating 2606), speelde ook mee. Er waren zeven rondes; speeltijd was 15 minuten pp met een increment van 5 seconden per zet. Drie schakers van RSR Ivoren Toren deden mee, te weten Arend, Maxim en Joaquin.

Arend en Maxim zaten in groep A. Maxim deed het prima en haalde 4 uit 7. Hiermee werd hij gedeeld tiende, op basis van WP dertiende. Zijn W-We van +1.27 was helaas net niet voldoende voor de ratingprijs. Arend had het zwaar en eindigde met een half punt onderin. Erik van den Doel won, zoals verwacht, het toernooi met 6 uit 7.


In de tweede ronde moesten Arend en Maxim tegen elkaar

Joaquin was als 39e geplaatst in groep B. Het zou dus een pittige dag worden. De eerste partij wist hij met pijn en moeite met toren/pionnen tegen dame remise te krijgen. De volgende partij kreeg hij een felle pionnenstorm te verwerken. Hij stond uiteindelijk loper/toren tegen dame, toen hij helaas door de tijd ging. In de derde partij wist hij met nog 10 seconden op de klok mat te zetten.


Joaquin wacht op het startsein voor de eerste ronde

De vierde partij vond hij zelf het mooiste. Met een penning won hij een loper en na een pionnenoffer zette hij mat. De vijfde partij was tegen de nummer 2 van de plaatsingslijst (rating 1771) en ook die werd gewonnen! De zesde partij ging helaas verloren, maar in de laatste pot wist hij weer van een 1700+ speler te winnen! Met 4½ uit 7 werd hij gedeeld achtste, op basis van WP negende. Maar met een W-We van + 3.43 was hij de beste jeugdspeler van het toernooi en won hij een leuke geldprijs.


Joaquin wint de prijs voor beste jeugdspeler!