Binnenkort loting voor Coppa 2020-2021

door IWL Michael, 21 september 2020


Komend weekend zal de loting voor Coppa 2020-2021 verricht worden. Degenen die via de enquête hebben laten weten mee te willen doen, hebben een email erover ontvangen. Mocht je je deelname willen wijzigen laat dit dan voor dit weekend aan me weten.

De Coppa is de interne bekercompetitie, wat een knock-out systeem is. Het aantal deelnemers zal ongeveer 29 zijn, dus dit zijn maximaal 5 rondes. Hier zullen vaste speeldagen voor ingepland worden. Uiteraard kan hiervan worden afgeweken. Het moet wel gespeeld worden voor de speelavond van de volgende ronde. De spelers die voor de Coppa spelen krijgen een bye voor de reguliere interne competitie (Voorronde en Swiss League).

Er zijn een 3-tal specifieke regels voor de COPPA:
1. Om de kleur loten.
2. Bij remise wordt er een partij snelschaken met verwisselde kleuren gespeeld. Het tempo daarbij is elk 5 minuten.
3. Bij wederom remise wordt er opnieuw geloot en een zogenaamde "sudden death" partij gespeeld waarbij wit 6 minuten en zwart 5 minuten bedenktijd krijgen. Bij remise wint dan zwart!

De voorlopige agenda is als volgt (kan nog in geschoven worden afhankelijk van de datums van de externe competitie die nu nog niet bekend zijn):

2 oktober:ronde1
13 november:ronde2
29 januari:kwartfinale
12 maart:halve finale
14 mei:finale