Ook clubavond voor volwassenen op 23 oktober

door de voorzitter, 22 oktober 2020


Beste leden,

Na de door Rutte vorige week dinsdag (13 oktober 2020) bekend gemaakte beperkingen (gedeeltelijke lockdown) is er veelvuldig contact geweest tussen de mensen van het Denksportcentrum, SportSupport Rotterdam, de Veiligheidsregio RR en bestuurders van jullie schaakvereniging. Vorige week was de conclusie daarvan dat de jeugdtraining kon doorgaan, maar de volwassenencompetitietraining tot nader order niet. Dit hing samen met het feit dat de regels voor verschillende interpretaties vatbaar waren. Op vrijdag 16 oktober heeft de jeugd dus wel getraind, maar is de Lombard daarna gesloten.

Morgen (vrijdag 23 oktober 2020) evenwel is de Lombard open voor zowel de jeugd als de volwassenen. Morgen rond 13.00 uur maakt Michael de indeling bekend. Michael mailt iedereen hierover op donderdagavond.

Het is verantwoord om morgenavond te schaken zolang we alle voorzorgsmaatregelen goed in acht nemen. Ook onze eigen Schaakbond heeft gesteld dat de interne competitietraining van de verenigingen mag doorgaan. De bar is uiteraard gesloten.

Ik heb er alle begrip voor als leden in deze tijden besluiten niet naar de club te komen. Afmeldingen vanwege Corona tellen niet mee voor het maximaal aantal keren dat straffeloos afgemeld kan worden.

Ik vraag aandacht voor het volgende:

• Kom niet te vroeg het gebouw binnen. We beginnen om 20.15 uur.
• Loop niet onnodig door de zaal als de wedstrijd gaande is. Beperk je contacten.
• Na afloop van de partij ga je meteen het gebouw uit. Er wordt niet geanalyseerd.
• Desinfecteer je handen met de desinfecteergel als je binnenkomt en weggaat.
• Houd 1,5 meter afstand en hou je aan alle regels die sinds maart van kracht zijn.
• Het is niet verplicht om een mondkapje te dragen, maar wordt wel geadviseerd.
• Blijf weg als je klachten hebt of onlangs hebt gehad.
• Blijf weg als iemand uit je huishouding klachten heeft of onlangs heeft gehad.

Aangezien het aantal besmettingen stijgt, kijken we de situatie van week tot week aan. Als de beperkingen strenger worden, moeten we er rekening mee houden dat we alsnog helemaal moeten stoppen met schaken in de Lombard. Online gaan we echter onverdroten voort. Jullie hebben gezien dat Wim Koster afgelopen dinsdag de beste was.

Blijf gezond!

Wouter Scheffer